Categorii

 

Cerinţe generale. Vă recomandăm să instalaţi în coşul de fum din caramida o piesă întermediară din oţel inoxidabil rezistentă la acid. Acest lucru îmbunătăţeşte tiraj si protejeaza coşul de fum din cărămidă de efectele de degradare a condensului (umezeala).Diametrul interior al piesei intermediare nu trebuie să fie mai mică decât diametrul exterior al orificiului de ieşire de fum din cazanul pe combustibil solid Astra H. Piesa de căptuşeală poate fi rotundă sau ovală. Noi nu recomandăm utilizarea piesei intermediare dreptunghiulare, deoarece din cauza schimbărilor de temperatură, există deformări ale peretelui, apar crăpături în locuri de conexiune, prin care condensatul se difuzează pe pereţii de piatră a coşului de fum, în plus, este pompat aer suplimentar care reduce tirajul coşului. Tirajul poate fi, de asemenea, limitat din cauza prezenţei unei mare varietăţi de bariere în jurul clădirii, copaci, dealuri, alte clădiri etc. Căptuşeala coşului de fum trebuie să fie fabricată în fabrică şi certificată în Lituania (recomandăm utilizarea de piese intermediare efectuate de UAB "Vilpros Pramone")
Dimensiuni. Înălţimea minimă admisă a coşului este 6 m, înălţimea de 7-8 metri este optimă. Partea de sus a coşului de fum trebuie să fie de cel puţin 0,5 m deasupra vârfului acoperişului. În cazul în care coşul de fum este de 1 m distanţă de pe creasta de acoperiş, partea de sus a coşului de fum trebuie să fie egală cu linia care merge în jos până la stradă cu un unghi cel mult de 10 ° faţă de orizont.
Tirajul slab.Cazan de gazeificare pe combustibil solid Astra H, operează într-un mod mai eficient în cazul în care un tiraj minim este garantat, aşa cum se specifică în instrucţiunile de funcţionare a cazanului. Dacă nu sunteţi sigur că tirajul coşului dvs. este suficient, puteţi să-l evaluaţi. Atunci când tragerea este prea scăzută, ea poate fi mărită printr una dintre metodele următoare:

  • Reconstrucţia  coşului de fum existent, creşterea înălţimii sale sau mărirea gurii (este de obicei o problema care este dificil de rezolvat)
  • Instalarea unui coş de fum nou  ca o aripă a clădirii,
  • Instalarea unui ventilator de evacuare în coşul de fum,
  • Instalarea unui ventilator de alimentare cu aer in sala de  cazane.

Vă sugerăm să decideţi care este cel mai bun mod de a îmbunătăţi circulaţia, prin consultarea unui specialist de instalare a cazanelor şi prin evaluarea parametrilor financiare şi economice.

 


KLIMA.md