Ce trebuie să știm despre radiatoare (calorifere) și cum le alegm corect?

Ce trebuie să știm despre radiatoare (calorifere) și cum le alegm corect?

Pe piață există mai multe tipuri de calorifere în ceea ce privește materialul din care sunt fabricate.
 Putem spune că acesta este unul din cele mai importante aspecte, deoarece va influența consumul de energie, randamentul, mentenanța precum și durata de viață a caloriferului.
 Cazan.md comercializează  4 tipuri de calorifere: aluminiu, Bimetal, fontă și panouri de oțel.

 

Deci, ce trebuie să facem și ce trebuie să știm înainte de a procura radiatoare pentru apartamentul sau casa ta?

 

trebuie sa alegi tipul de calorifer pe care sa-l folosesti (calorifer de  aluminiu, bimetal, calorifer de fonta, calorifer de otel)

trebuie sa alegi un finisaj, adica cum va arata caloriferul

si dacă nu stii exact care sunt diferentele intre caloriferedar vrei sa platesti cat mai putin posibil (un calorifer ieftin ar fi foarte bun), si nu vrei s-o dai in bara, vezi care radiator vi se potrivește!


Radiatoarele din aluminiu  Pentru diverse încperi (universale) necesită mai puțină energie și au convecție foarte bună, fiind capabile să emită căldură foarte ușor și eficient, și asta pentru că acest material este un conductor termic excelent.

Radiatoarele bimetalice   Pentru diverse încperi (universale) Acestea sunt numite astfel încât ele constau din două metale - țevi de oțel și coastele fileurilor din aliaj din aluminiu de siliciu pe ele.
Radiatoarele bimetalice combină caracteristici de înaltă performanță, frumusețe externă, precum și confort ridicat. Radiatoarele sunt proiectat astfel încât să fie lipsite de colțuri ascuțite, bavuri și nereguli. Pot fi instalate în sisteme de încălzire tradiționale, precum și în sisteme cu un mediu de încălzire pentru utilizare în generatoare de căldură la temperaturi joase (pompe de căldură etc.).

Radiatoarele de fontă sunt radiatoare demontabile, concepute pentru a fi folosite in sistemele de incalzire cu functionare gravitationala si circulatie fortata a agentului termic (apa calda) la o temperatura maxima de operare de 115oC si o presiune de 7 bar.

  Radiatoarele din oțel se livreaza compacte (la panou) – sunt nedemontabile.Oțelul dureaza mult in timp si este un metal de calitate,  transferă foarte ușor caldura și asta il face foarte eficient. Lucrul acesta ajuta sa economisiți energie.

Asa cum poti vedea, caloriferele si materialele din care sunt facute au efect asupra performantei instalatiei de incalzire. Asa ca daca cauti cele mai bune calorifere pentru apartament, depinde de tine sa alegi materialul, avand in vedere aceste recomandari de calorifere.

Toate comentariile

Leave a Reply