RACORDURI SI FITINGURI - DIVERSE MATERIALE, DIVERSE DOMENII DE UTILIZARE

RACORDURI SI FITINGURI - DIVERSE MATERIALE, DIVERSE DOMENII DE UTILIZARE

Știați că…?

Specialiștii spun că printre cele mai calitative tipuri de racorduri sunt cele gofrate sau cu mono comandă? Pentru ca riscul la cele din inox este de a se crapă destul de ușor, mai ales dacă nu sunt manipulate cum trebuie la montaj. Cât despre cele din cupru, sunt cunoscute pentru rezistența lor, durabilitate de pâna la 30 de ani.

Racorduri PPR

Acest tip de material și țevile din PPR sunt printre cele mai căutate la ora actuala. Denumirea lor este de la materialul polipropilena. Sunt folosite în instalații de apă și încălzire pentru spatii rezidențiale și au marele avantaj că au prețuri accesibile.

La fel ca și țevile din acest material, când vine vorba despre racordurile PPR vorbim despre preț echitabil în raport cu nivelul de calitate. Acestea sunt durabile, nu îngheață și rezista destul de bine la acțiuni externe ale factorilor precum intemperiile spre exemplu. Nu au grad de toxicitate, iată un alt avantaj și în plus nu formează condens.

Sunt ușor de montat, în timp este posibil sa își schimbe culoarea și să se îngălbenească, aspectual poate că va deranja. Găsiți racorduri PPR aici:. https://cazan.md/ro/162-fitinguri-

Fitinguri

În cazul fitingurilor, cele din materiale neferoase și non plastic sunt din bronz și o cantitate mai mica sau mai mare de alama. Pot fi și cromate și au textura ce seamănă cu inoxul.

Cele din alama sunt în schimb mai ductile și cand se strang fitingurile exista tendința de suprasolicitare, incat se ajunge ușor la deformare. Din sfatul unui expert, când o astfel de piesa începe sa emită sunete, un scartait fin, este clar ca intervine și compromisul, adică a fost suprasolicitata, cum am explicat.

Subliniem încă o data nu pe oriunde ve-ti gasi fitinguri din alama, fitinguri de calitate. Alama din care acest produse sunt realizate este un mix de cupru și zinc, maleabil și ductil. Are o rezistență sporită la coroziune. Așadar, au un preț mai mare justificat prin calitatea materialului. În fond, asta plătim, calitatea. In instalatiile termice si sanitare calitatea tevilor si accesoriilor își va arata adevărată importantă în timp. Este evident ca schimbări nu veți face an de an.

Dimensiunea acestora va tine cont de detaliile tehnice ale instalației în cauza, de elementele ce trebuie sa se imbine.

Pentru a va ușura munca, veți găsi în pagina noastrăhttps://cazan.md/ro/162-fitinguri-  la capitolul țevi și fitinguri tot arsenalul de produse de care aveți nevoie. Alegeți țevile potrivite, dar și fitingurile pe măsura, racordurile și tot ce este necesar pentru ca instalațiile voastre termice și/sau sanitare sa fie complete. Aveți garanțiile oferite, aveți posibilitatea de a consulta un specialist din echipa pentru a va lamuri despre tot ce tine de partea tehnica. Chiar dacă un racord flexibil îl puteți schimba și fără ajutor de specialitate, calitatea acestuia va face diferența așteptam în magazinele noastre, fizic sau online.

Toate comentariile

Leave a Reply