Cum Aleg O Centrală Termică Ariston Pentru Casă?

Cum Aleg O Centrală Termică Ariston Pentru Casă?

Alegerea unei centrale termice pentru casă poate să fie destul de dificilă. Este recomandat să te consțuli cu instalatorul tău pentru a cere o opinie, ca să-ți faci o părere despre bugetul necesar.
Ca și estimare generală, majoritatea caselor de mărime mică (până în 150 m2) cu până la 10 calorifere și o baie, pot folosi o centrală termică de 24 sau 28 de kW.
Pentru o casă mare cu 3 – 5 camere, până la 20 de calorifere și 2 băi, este necesară o centrală termică de 35 – 45 kW.
Pentru casele cu necesar mare de apă caldă menajeră, este recomandată montarea unui boiler pentru apă caldă menajeră. Acesta asigură acumularea necesară pentru a furniza un debit suficient de apă.

Ce putere să aiba centrala termică?

Puterea termicăă necesară pentru centrala depinde de numarul de camere si de volumul  casei.
Alege atent mărimea centralei pentru că poate avea un impact semnificativ asupra facturii de gaz.
Un alt lucru pe care vrei să-l verifici este cât de eficientă este centrala termică. mai nou, centralele termice sunt clasificate cu pe o scara de eficiență de la A la G.
Centralele termice din clasa A sunt cele mai eficiente. Vezi mai multe detalii despre etichetarea energetica pe site-ul Cazan.md.

Cumpararea unei centrale termice pentru casa

Noi îți recomandăm să iei o marcă recunoscută de centrale termice. De exemplu Ariston sunt campioni la numărul de centrale termice vândute în Moldova.
Asta înseamnă o susținere foarte bună a lor pentru serviciile post vânzare, si produse de excepție.

De ce centrală termică în condensare?

Normele Europene au impus ca toate centralele termice noi să fie centrale cu condensare. Aceste centrale termice sunt mult mai eficiente decât centralele termice clasice pentru că:

  • Temperatura gazelor arse este mai scăzută – adică nu pierd căldura pe coș.
  • Produc mai puține noxe.
  • Au eficiența crescută și aduc economii de până la 35%.

Apa caldă menajera

Trebuie să te gândești cât de multă apă caldă menajeră are nevoie casa ta în decursul unei zi. Dacă ai mai multe băi și pot merge mai mulți robineți în același timp, o centrală termică instant s-ar putea să nu fie potrivită.
Probabil ai nevoie de o centrala termica cu boiler, care are acumulare de apa si poate asigura necesarul in orice moment.

Concluzie

Alegerea centralei termice pentru casă nu este un lucru ușor și sigur nu vrei să greșești la acest pas. O centrală termică prea mică sau prea mare poate însemna bătăi de cap și posibile probleme.

Toate comentariile

Leave a Reply