Creșterea prețurilor la gaz, facturi mari....Care este soluția? Una din soluțiile cele mai efective este Pompa de căldură CHOFU

Creșterea prețurilor la gaz, facturi mari....Care este soluția? Una din soluțiile cele mai efective este Pompa de căldură CHOFU

Ce reprezintă o POMPĂ DE CĂLDURĂ CHOFU?

Pompa de căldură aer-apa Chofu este un sistem special conceput pentru preparare apa caldă menajeră, încălzirea și climatizarea locuinței (de pînă la 80-120 mp). Cu ajutorul tehnologiei DC Inverter, pompa de caldura aer-apa Chofu folosește 30% mai puțină energie electrică. Tehnologia Inverter face ca pompa de caldura aer-apă  Chofu să funcționeze cu frecvențe diferite între 20Hz și 90 Hz, în funcție de necesarul termic.
Fiind cea mai econimică alternativă pentru încălzirea locuinței, pompa de căldură aer-apa Chofu garantează funcționarea fără deranj, datorită componentelor sale de calitate superioară.

Pompa de căldura aer-apa Chofu se poate conecta și la alte surse de încălzire, precum, centrală pe gaz, sistem de panouri solare sau cazan pe lemne.
Pompa de caldură aer-apa 6 kW Chofu comută în mod automat și lasă în funcțiune sursa cea mai ieftin (cu cele mai mici costuri) de căldură.

                  

Schema principiu de functionare:

               

Pompele de căldură sunt sisteme care mută căldura dintr-un loc în altul folosind un compresor și circulînd o cantitate de agent frigorific lichid sau gazos. Prin aceasta, caldura este extrasa din surse exterioare și apoi pompata în interior.

Pomparea căldurii tinde sa utilizeze mult mai puțină energie electrică decît metodele obișnuite de transformare a energiei electrice în căldură. În plus, în lunile de vară, ciclul poate fi inversat iar unitatea va acționa în schimb ca un aparat de aer condiționat, făcîndu-l un aparat multifuncțional.

Avantajele Pompei de căldură

-Pompele de căldură sunt mult mai sigure decat sistemele care se bazează pe combustie.

-Sistemul are o rată eficientă de conversie a energiei în căldură.

-Întreținere mică 

-Poate oferi răcire în timpul verii, funcționand efectiv la fel de eficient precum un aparat de aer condiționat.

-Au o durată de viață foarte lungă de pînă la 50 de ani. Ca urmare, acestea sunt extrem de fiabile și sunt o sursă constantă de căldură.

Oare  au si dezavantaje? Desigur ca la orice produs sunt și dezavantaje

-Acestea sunt destul de dificil de instalat, necesită cercetarea cerințelor de încălzire și răcire pentru gospodaria dvs.

-Unele pompe de căldură au probleme în zonele reci, care pot deteriora sistemul. Prin urmare, eficiența maximă în timpul anotimpurilor reci nu poate fi atinsă. 

Automatizare pompa de caldura Chofu:
– Instalarea ei se poate face atît în sufragerie, cît și în camera tehnică a locuinței.
– Funcție de termostat ambiental (pentru sufragerie).
– Se poate monta o a doua automatizare (daca locuința este cu doua etaje) pentru ținerea sub control a pompei de recirculare 
– Cu functia MASTER, automatizarea poate fi vizualizata sau modificata pentru controlul si functiunile pompei de caldura

O alegere foarte bună pentru casa  ta

                                 

O pompa de caldura vă va economisi cel mai probabil mulți bani din facturile anuale de combustibil datorită ratingurilor sale foarte ridicate de eficiență energetică. Datorita faptului ca o pompă de căldură nu folosește în mod direct combustia pentru a genera căldura, nu există alte emisii de carbon decît cele create în momentul producerii energiei electrice și doar o cantitate mica de energie electrica este necesar pentru a rula compresorul. Acest lucru face ca o pompa de căldură să fie o tehnologie extrem de ecologică de încălzire / răcire a spațiului.

O metodă foarte bună pentru a lupta cu condensul

Daca decideți să utilizați pompa de căldură pentru răcire vara, camera dvs. va fi dezumidificată automat în funcție de pompa de căldură. Iarna, aerul cald va servi, de asemenea, pentru a reduce condensul.

Deoarece pompele de căldură nu ard nimic pentru a crea căldură, ele nu produc fum și nici nu adaugă vapori în aer.

Toate comentariile

Leave a Reply