Ce reprezintă o sobă Prity? De ce se merită să ai un astfel de produs în casă? Despre asta și multe alte detalii o să vă spun în acest articol.

Ce reprezintă o sobă Prity? De ce se merită să ai un astfel de produs în casă? Despre asta și multe alte detalii o să vă spun în acest articol.

Nimic nu poate fi mai relaxant decât căldura unei sobe în mijlocul unei nopți friguroase de iarnă. Există ceva incredibil de frumos – primordial chiar – în a aprinde vreascurile, a înteți focul și a asculta lemnele trosnind.

Ce reprezintă Prity? De ce trebuie să alegi aceste produse?

Deși se află pe piață de mai puțin de trei decenii, Prity a reușit să fie un adevărat competitor în domeniu. Produsele pe care acest brand le fabrică și comercializează se remarcă prin calitate, durabilitate și un grad ridicat de funcționalitate. Totodată, aceste caracteristici se întîlnesc la produse care joacă și un important rol decorativ.

Tot mai multe persoane au devenit conștiente de importanța confortului termic din locuința lor, pentru că în funcție de acesta se obține starea de bine și de armonie dorită. De asemenea, confortul termic este ideal și în cadrul locului de muncă, pentru că sunt studii care dovedesc faptul că productivitatea este în creștere în momentul în care se asigură temperatura recomandată.

Pentru a obține temperatura dorită în sezonul rece, în care oamenii să se simtă cît mai confortabil, se poate alege utilizarea unui termoșemineu, care este la mare căutare în zilele noastre și care are un grad ridicat de eficiență.

Sobele Prity sunt o metodă de încălzire a locuinței, care a început să fie din ce în ce mai populară în prezent și care este eficientă ca o centrală termică.  Acestea sunt cu mult mai eficiente, ceea ce poate fi de un real ajutor pentru cei care-și doresc să mai economisească din plata pentru facturi în timpul iernii.

Descriere și specificații tehnice  

Șemineele Prity sunt destinate încălzirii locuințelor și a spațiilor publice, prin utilizarea de combustibil solid. Varietatea de modele permite amenajarea interiorului dorit, cu scopul de a crea atît confort termic, cît și un design plăcut. Pot fi utilizate și pentru gătitul pe jar, în cuptor sau pe placă.Focarul este prevăzut cu un geam din sticlă ceramică, rezistent la șoc termic.Șemineul trebuie să fie amplasat pe o podea stabilă, orizontală și rezistentă la foc. Pentru protejarea podelei, poate fi folosită o bază stabilă și rezistentă la foc, care trebuie prinsă în fața șemineului la cel puțin 50 cm în față și 30 cm pe laterale. În suprafața de radiație a șemineului, la o distanță de 80 cm în jurul ei, nu trebuie să fie nici un obiect care poate lua foc ușor sau care poate fi deteriorat din cauza căldurii emise.În materie de combustibil, este indicat să se folosească numai lemn natural, netratat, precum și brichete de lemn.

Este important ca lemnul să fie uscat. Lemnul uscat are umiditatea sub 20%. Aceasta este atinsă atunci cand lemnul este depozitat într-un loc uscat și aerisit pentru cel puțin 2 ani. Lemnul va fi depozitat, tăiat și aranjat, iar grosimea lui trebuie sa fie între 5-15 cm

Avantajele sobelor  tip șemineu

Principalul avantaj al utilizării sobelor tip șemineu este eficiența energetică, mai ales dacă discutăm despre termoșeminee pe peleți. De exemplu, un termoșemineu cu puterea de 27 kW poate să încălzeasca o suprafața de pînă la 250 de metri pătrați. Eficiența crescută înseamnă costuri de funcționare mici, acesta fiind un alt avantaj al folosirii termoșemineelor. 

Un termoșemineu se poate amplasa oriunde, datorită modului în care funcționează, ceea ce înseamnă un beneficiu în plus pentru cei care nu au o cameră tehnică specială. În comparație cu alte tipuri de dispozitive pentru încălzirea spațiului de locuit, termoșemineul poate fi montat în hol, living, bucătărie sau orice altă încăpere din casă. Acest aspect important aduce un alt avantaj, care se referă la costurile reduse de instalare, avînd în vedere că montajul nu implică amenajarea unei camere tehnice.

Termoșemineele nu aduc doar avantaje practice, ci și estetice. Există modele de sobe tip șemineu cu design special, care pot fi amplasate la vedere, fără a deranja vizual. În funcție de amenajarea spațiului, pot fi alese termoșeminee cu margini de teracotă sau cu fața panoramică din sticlă. Unele termoșeminee sunt concepute astfel încît să fie amplasate pe colț.

Instalarea. Mai jos o să vedeți cîteva scheme de montare a sobelor Prity

Gama de produse și specificațiile tehnice le puteți vedea în link-ul atașat

https://calor-assets.fra1.digitaloceanspaces.com/104025/49010_Pliant-prezentare-PRITY.pdf

Tipuri sobe

Există mai multe feluri de sobe tip șemineu. Dintre acestea, il poți alege pe cel potrivit nevoilor tale, în funcție de consum și clasa de eficiență, puterea de încălzire sau combustibilul cu care funcționează. Mai mult, unele termoșeminee pot fi folosite inclusiv pentru a încălzi apa menajeră sau pentru gătit, caz în care este necesar sa fie dotate cu plită.

Principala clasificare a sobelor tip șemineu se face în funcție de combustibilul cu care funcționează: lemn, peleți sau cărbuni.

Termoșemineele pe lemne au un preț accesibil în comparație cu alte tipuri, însă trebuie să ai în vedere și costul combustibilului pe care îl va consuma aparatul după ce îl achiziționezi. Aceste termoșeminee încălzesc prin convecție și radiație.

Sobele tip șemineu care funcționeaza cu peleți sunt printre cele mai populare, datorită prețului avantajos al combustibilului. Deși costurile inițiale cu achiziția acestor șeminee sunt mai ridicate, investiția se amortizeaza rapid. Aceste termoșeminee sunt și alegerea celor care doresc o sursă de încălzire ecologică: peleții nu emit noxe și sunt un produs reciclat.

Un alt tip de termoșeminee este reprezentat de cele care funcționează cu cărbuni. Totuși, aceste șeminee nu sunt recomandate, din cauza noxelor emise, care sunt extrem de toxice. În plus, cărbunele nu este o resursă regenerabilă, iar folosirea sa este tot mai descurajată în contextul problemelor legate de mediu.

Ce ar trebui să urmărești cînd cumperi un astfel de produs?

Asigură-te întotdeauna că vei cumpăra o sobă cu marcajul CE. Acest lucru înseamnă că respectă standardele corespunzătoare UE privind siguranța, sănătatea și mediul.

Ce dimensiune trebuie să aibă soba?

Aceasta este o întrebare foarte importantă! Mărimea sobelor este dată în funcție de câtă căldură oferă în kilowați (kW) și variază între 3kW și peste 15kW. Dacă vei alege o sobă care este prea mare pentru încăperea respectivă, atunci va fi nevoie să lași geamurile deschise pentru a se răcori.Într-un mod similar, dacă alegi o sobă prea mică, camera nu se va încălzi suficient de bine.Pentru a avea o idee asupra mărimii sobei de care ai nevoie, îți recomandăm să înmulțești înălțimea, lățimea și lungimea camerei în metri, apoi să împarți la 14. Deși acest calcul te poate ajuta pentru a face o estimare, totuși nu este foarte precis. Un instalator îți va spune exact mărimea de care ai nevoie.

  Cine este Prity?

Acesta este un brand ce a luat naștere în 1995 în Europa de est, fiind un cunoscut producător de șeminee și sobe, precum și de accesorii necesare pentru buna funcționare a acestora.

Toate comentariile

Leave a Reply