Toți cunoaștem cît de important este să ai un stabilizator de tensiune, astăzi vă vom spune cîte ceva despre ele.

Astăzi, e greu să ne imaginăm viața fără electrocasnice și tot felul de tehnică inteligentă, care ne ușurează și diversifică rutina zilnică. Totuși, pentru a evita situațiile neplăcute din cauza deconectărilor bruște de curent, cea mai bună soluție este să avem un stabilizator de tensiune pentru casă.

Ce reprezintă un stabilizator de tensiune?

Stabilizatorul de tensiune reprezintă o instalație electrică ce asigură la bornele unui consumator o tensiune constantă, în condițiile în care se modifică, între anumite limite, fie tensiunea de la rețea, fie impedanța consumatorului.Stabilizatoarele sunt niște utilaje utile în orice locuință, oficiu sau uzină, capabile să ne asigure buna funcționare a tehnicii și utilajelor, în caz de fluctuații și pene de curent.

                          Tipuri de stabilizatoare de tensiune. Stabilizatoarele de tensiune pot fi clasificate în două categorii:

1. Stabilizatoare de tensiune continuă

După principiul de funcționare stabilizatoarele de tensiune continua se împart în:

 • Stabilizatorul parametric – acesta are structura cea mai simplă. La baza funcționării acestuia stă neliniaritatea caracteristicii curent – tensiune a dispozitivului electronic folosit (în general o diodă stabilizatoare - Zener).

 • Stabilizatoare cu reacție - acestea realizează funcția de stabilizare printr-o reacție negativă, dispozitivele electronice folosite funcționând liniar. Acest tip de stabilizatoare se consideră circuite liniare.

 • Stabilizatoare în regim de comutație - sunt stabilizatoare cu reacție la care elementul regulator al tensiunii de ieșire nu lucrează liniar, ci în regim de comutație. În acest regim crește randamentul stabilizatorului.

2. Stabilizatoare de tensiune alternativă

 • Stabilizatoare feromagnetice - folosesc proprietatea de saturare a unui circuit magnetic în vederea modificării sau menținerii constante a tensiunii alternative.

 • Stabilizatoare cu tiristoare - se bazează pe posibilitatea aducerii în conducție a tiristoarelor la diferite momente de timp în vederea modificării valorii efective a tensiunii rețelei.

De ce să pui un stabilizator de tensiune la centrala termică?

                                                      

Centralele termice care nu au montat cel mai bun stabilizator de tensiune, in anumite situatii functioneaza necorespunzator. Vinovat este reteaua de energie electrica.

Principalul motiv pentru care-ti trebuie stabilizator de tensiune la centrala, este ca protejaza placa electronica a centralei termice.Are sens sa montezi stabilizatorul, in loc sa platesti reparatii scumpe sau sa schimbi centrala termica pe gaz.

Pentru a se asigura functionarea oricărui echipament electric, o funcționare în condiții de siguranță deplină și pe termen îndelungat, calitatea tensiunii electrice din rețea este un factor foarte important.Chiar dacă nu este posibil să prevenim toate fluctuațiile din sistemul electric, și în acest fel, să împiedicăm ca echipamentele noastre să fie afectate.Putem să le protejăm într-un mod cât mai complet, cu ajutorul unui dispozitiv special: un stabilizator de tensiune.Desigur, nimeni nu te poate obliga să-ți montezi un stabilizator de tensiune la centrala termică.Dar dacă vei întreba experții din domeniu, cu siguranță că aceștia îți vor răspunde că este ceva care este mai mult decât necesar. Mai ales in locurile unde reteaua electrica nu face fata si tensiunea fluctueaza.

Pentru o centrala termica pe gaz de apartament, un stabilizator de teniune cu putere de 300 – 800 VA este suficient

Pentru a-ți selecta în mod corect stabilizatorul pentru centrală trebuie să iei în considerare o serie de parametri                                                                                              

1.Puterea electrică a centralei si altor consumatori

În mod obișnuit, centralele pe gaz au un consum între 100 și 200 de Watt.Din moment ce această valoare este diferită în funcție de tipul centralei termice, trebuie să ții cont de specificațiile din fișa tehnică, atunci când îți alegi un stabilizator.În acest caz, trebuie să multiplici valoarea trecută în fișă cu cinci și să adăugi încă 10%, ca să obții        valoarea corectă.

2.Producătorul stabilizatorului de tensiune

În momentul în care îți alegi un stabilizator, nu țară de origine a producătorului este importantă, pentru că și în China sunt realizate produse de calitate.Mai degrabă, trebuie să acorzi atenție gamei de produse oferite de acest producător.Așa că, în cazul în care lista de stabilizatori se încadrează într-o gamă variată la nivel de voltaj, și dacă aceștia nu sunt destinați numai anumitor tipuri de echipamente – centrale termice, televizoare, frigidere – ci sunt concepuți pentru întreaga casă, acesta este un semn bun.Este recomandat, de            asemenea, să optezi pentru acele mărci care beneficiază de o            prezență îndelungată pe piață, în dauna brandurilor nou apărute.

Specificațiile tehnice

  1. Timpul de răspuns este măsurat în milisecunde, și cu atât acesta valoare este mai mică, cu atât mai bine;

  2. Viteza de reacție este exprimată în volți pe secundă (B / sec); cu cât este mai mare valoarea, cu atât dispozitivul este mai bun, deoarece poate corectă o tensiune mai mare într-o secundă;

  3. Intervalul de operare la intrare – valorile tensiunii maxime și minime, pe care dispozitivul le poate egaliza, iar atunci când are loc depășirea acestor limite, stabilizatorul oprește, pur și simplu, boilerul;

  4. Intervalul de operare a temperaturii – de regulă, aceste dispozitive funcționează la + 5 … + 40 ° С, iar dispozitivele care sunt amplasate în exterior necesită o carcasă suplimentară pentru a funcționa în condiții normale în caz de îngheț;

  5. Numărul de niveluri de corecție este indicat în modelele de relee; cu cât acestea sunt mai mari, cu atât este mai precis nivelul de tensiune. Din păcate, un nivel foarte ridicat crește și costul dispozitivului.

  6. Modul de instalare. Există modele cu montare pe podea și pe perete. Centralele termice nu au nevoie de stabilizatori puternici, așa că este suficient un dispozitiv montat pe perete.

Pe piață există numeroase tipuri de stabilizatoare de tensiune, pentru diferite necesități și scopuri de utilizare. Iar ca să te bucuri la maxim de eficiența acestora și siguranță în funcționarea tehnicii este important să alegi modelul care ți se potrivește cel mai bine. La Cazan.md avem în vânzare o gamă vastă de stabilizatoare, din categoriile de preț, iar în acest articol îți vom prezenta 2 modele de stabilizatoare WELL pe care merită să le cunoști.

                               Well 1000VA                                                                                       Well 500VA

             

La Cazan.md găsești orice model de stabilizator de tensiune, la cel mai bun preț

Dacă ești în căutare de stabilizatoare de tensiune și UPS, de la producători de încredere, cu garanție și un raport optim preț-calitate, Cazan.md este locația numărul unu, unde le poți găsi. Avem în stoc modele cu putere și capacitate variată, din toate categoriile de preț, de vânzare sau în chirie. Consultanții noștri sunt gata să te ajute să alegi stabilizatorul potrivit necesităților tale. Iar în plus, oferim servicii specializate de mentenanță a dispozitivelor, pentru o durabilitate îndelungată. Pentru mai multe detalii nu ezita să ne vizitezi sau să faci legătura cu noi.

                                                         

Toate comentariile

Leave a Reply